Zuhause / Nachrichten / Heerlijk zomers Mojito recept
Heerlijk zomers Mojito recept

Heerlijk zomers Mojito recept

Recept Mojito blijft lekker in de zomer

Omdat wij nog vol ideeën zitten die we graag willen delen, gaan we het nu hebben over deze lekkere summer classic, de Mojito. In ons vorige blog besproken we al Irish Coffee en enkele Gin & Tonic recepten nu gaan we voor iets heel anders. Mojito was jaren geleden een hype, niet te verwonderen dat deze klassieker in de meeste cocktailbars op de kaart prijkt.

Recept Mojito

Over de herkomst van de naam Mojito gaan er verschillende verhalen de wereld rond. Dat deze frisse cocktail waarschijnlijk is ontstaan op de suikerplantages in Cuba ligt voor de hand. Mojito maken doe je met rum, limoensap, bruiswater, rietsuiker, verse munt en veel geschaafd ijs.

Origineel was de mojito -net zoals de gin en tonic- als een medicijn bedoeld, tegenwoordig zijn beide drankjes immens populair als aperitief en in het uitgaansleven. De meest bekendste liefhebber van de mojito was de schrijver Ernest Hemingway, hij dronk bijna dagelijks zijn mojito in Cuba.

Om de perfecte mojito te maken heb je natuurlijk fijne ingrediënten nodig. Je kan witte rum, bruine rum of  Cachaça gebruiken net zoals je rietsuiker of suikersiroop kan gebruiken. Wij verkiezen zelfgemaakte rietsuikersiroop en witte rum (verhouding  siroop: 1 kg suiker 1 liter water) best nadien bewaren in de koelkast om schimmelvorming te voorkomen.

Wat het je nodig voor het perfecte mojito recept voor één persoon?

  • Halve limoen in 4 partjes
  • 5 cl witte rum
  • 2 verse munt takjes met blaadjes
  • 2 theelepels rietsuiker of 2 cl suikersiroop
  • Geschaafd ijs
  • Stevig bruisend water, type soda

Hoe maak je een perfecte mojito?

  • Neem een stevig longdrinkglas of een grote tumbler
  • Plet de verse limoen, munt en suiker of suikersiroop met een muddler
  • Voeg de rum erbij en roer alles even goed door elkaar
  • Vul de beker ruim met geschaafd ijs
  • Giet zachtjes tot bovenaan met bruiswater
  • Werk af met een takje verse munt en serveer direct, met een rietje

Good to know:

  • Rietsuiker lost niet eenvoudig op, daarom de voorkeur voor siroop
  • Overdrijf niet met het platten van de ingrediënten dat is niet nodig
  • Variaties genoeg op dit recept: de bekendste is de strawberry mojito
  • IJsblokjes kan ook, geschaafd ijs verwatert namelijk heel snel
  • Presenteer op een bordje met servet om condens te voorkomen
  • Door met Cachaça te werken geef je er een Braziliaanse twist aan
  • Mojito drinken is verraderlijk: door het frisse en zoete karakter proef je de alcohol niet sterk, zeker na enkele lijkt het of je limonade zit te drinken…

0 comments

Leave a comment

Deutsch de